Pfizer rekent op miljarden aan extra omzet in 2021 dankzij coronavaccin

Pfizer verwacht dit jaar voor 15 miljard dollar (12,47 miljard euro) aan omzet te genereren met het coronavaccin dat het bedrijf samen met het Duitse BioNTech ontwikkeld heeft. Dat laat de farmaceut dinsdag weten bij de presentatie van zijn jaarcijfers. In het vierde kwartaal van 2020 bleven de inkomsten van het vaccin overigens achter bij de verwachtingen.

Pfizer noteerde vorig jaar een omzet van 41,9 miljard dollar, een toename van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De inkomsten van het coronavaccin zijn daar niet bij opgeteld. Het bedrijf verdiende in het vierde kwartaal 154 miljoen dollar aan het vaccin. Analisten hadden op het drievoudige gerekend.

Pfizer heeft wereldwijd inmiddels 65 miljoen doses verscheept. Dit jaar wil het bedrijf in totaal twee miljard doses afleveren.

In 2021 rekent Pfizer dankzij het vaccin op een omzet van minimaal 59,4 miljard en maximaal 61,4 miljard dollar. Het bedrijf zet vooralsnog in op een omzetstijging van 44 procent, oftewel een sprong naar ruim 60 miljard dollar. Pfizer verwacht dat het coronavaccin goed zal zijn voor 20 procent van de omzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *