Uitgelegd: dit zijn de landen die geen lockdowns hebben opgelegd

Temidden van de uitbraak van het coronavirus hebben landen over de hele wereld vertrouwd op volledige of gedeeltelijke lockdowns als verzachtende stap om de verspreiding van de infectie te beheersen. Van deze landen behoren de lockdowns die zijn opgelegd door India, China, Spanje en Italië tot de langste en strengste. Toch zijn er, terwijl miljoenen over de hele wereld aan huis gebonden zijn, kantoren en bedrijven gesloten, en economieën op instorten staan, er zijn sommige landen die andere niet hebben gevolgd om hun inwoners op te sluiten.

Volgens het Johns Hopkins Coronavirus Resource Center hebben 187 landen / regio’s gevallen van de ziekte gemeld. Er zijn nu meer dan 3 miljoen gevallen wereldwijd en er zijn meer dan 172.000 sterfgevallen geregistreerd, waarbij de VS het meeste aantal gevallen registreert op meer dan een miljoen.

Landen zonder lockdowns en hoe gaan ze ermee om

Zweden: Het is een van de landen die het meest opviel door het niet opleggen van een lockdown. Het land, met een bevolking van meer dan een crore, heeft tot nu toe meer dan 21.000 gevallen en meer dan 2.400 doden geregistreerd. De meeste scholen en bedrijven zijn nog steeds open in het land en mensen zijn aangespoord om hun huis niet te verlaten, tenzij dat nodig is. De beperkingen zijn strenger voor oudere mensen aan wie is verteld om sociale afstand te bewaren, het gebruik van het openbaar vervoer te vermijden en geen niet-essentiële reizen te ondernemen. Zelfs dan bestaat een groot deel van het dodental in het land uit mensen boven de 70 jaar als de infectie zich verspreidt in verzorgingstehuizen.

De epidemioloog Anders Tegnell stuurt het Zweedse beleid om het coronavirus aan te pakken. zoals mandaat. Tegnell heeft ook beweringen afgewezen dat het beleid van het land erin bestaat kudde-immuniteit op te bouwen door een meerderheid van de bevolking met de ziekte te laten besmet.

In een interview met een Zweedse krant in maart zei Tegnell: “De belangrijkste tactiek is daar niet over (kudde-immuniteit), maar dat we een langzame verspreiding van infecties hebben en dat de gezondheidszorg redelijk veel werk krijgt”.

Sommige gezondheidsdeskundigen zijn het niet eens met de Zweedse aanpak. In een brief die onlangs in een Zweedse krant Dagens Nyheter werd gepubliceerd, trokken 22 wetenschappers de aanpak van de functionarissen die verantwoordelijk waren voor het vormgeven van het beleid tegen COVID-19 in twijfel en drongen er bij politici op aan om in te grijpen en “snelle en radicale maatregelen” te nemen. De Zweedse volksgezondheidsautoriteit (PHA) is een autonoom orgaan en functioneert onafhankelijk van de overheid, waardoor het beslissingen kan nemen zonder tussenkomst van de overheid. In de meeste media-briefings over de ziekte worden politici zelfs zelden gezien.

Zuid-Korea: Zuid-Korea was een van de zwaarst getroffen landen tijdens de vroege stadia van de ziekte-uitbraak, maar is nog steeds een van de weinige landen die de situatie onder controle hebben kunnen houden zonder een lockdown. Het land volgde de strategie van agressief testen, opsporen van contacten en isolatie. Donderdag registreerde het land voor het eerst in 10 weken geen nieuwe binnenlandse gevallen. Er zijn meer dan 10.000 gevallen in het land, met 247 doden.

Turkmenistan: Turkmenistan is een van de weinige landen ter wereld waar op dit moment geen gevallen van de ziekte zijn gemeld. Terwijl vluchten vanuit Peking en Bangkok en later alle internationale vluchten tijdens de uitbraak van de ziekte werden opgeschort en het land eind februari zijn burgers uit andere landen begon op te halen, zijn in het land als zodanig geen lockdown-maatregelen opgelegd. Toch zijn er checkpoints om grote steden en dorpen binnen te gaan waar de lichaamstemperatuur van passagiers wordt gecontroleerd en het verkeer tussen verschillende provincies is beperkt.

Op 25 en 26 april verzamelden duizenden toeschouwers zich in stadions om Horse Day te vieren, een lokale feestdag, waar het paard van president Gurbanguly Berdymukhamedov door de jury als het mooiste werd verklaard.

Maar er bestaat scepsis over de bewering dat er geen gevallen van de ziekte zijn, aangezien het land wordt verondersteld een van de meest repressieve en geheimzinnige regeringen in Centraal-Azië te hebben. Op 28 april meldde Radio Free Europe Radio Liberty (RFE / RL) dat voorafgaand aan een bezoek aan het land door deskundigen van de WHO, de autoriteiten honderden mensen uit quarantainezones haalden in een poging om vermoedelijke gevallen van coronavirus te verbergen. Minister van Buitenlandse Zaken Rashid Meredov houdt echter vol dat ze niets verbergen.

zweden lockdown, zuid-korea lockdown, lockdown-lijst, landen zonder lockdown, india lockdown-extensie, uitgelegd nieuws, indian express uitgelegd Een stel verwijdert tijdelijk beschermende gezichtsmaskers die ze dragen om de verspreiding van de coronavirusziekte te voorkomen (COVID-19), zoals ze maken een foto in een pretpark in Seoul, Zuid-Korea. Reuters Foto
Sommige nieuwsberichten hebben zelfs beweerd dat het land het gebruik van het woord “coronavirus” door mediakanalen “verbood” en mensen arresteerde als ze betrapt werden op het bespreken ervan. Een rapport in RFE / RL zei dat de staatsmedia het behandelde alsof de ziekte nooit heeft bestaan, omdat ze niets zeggen over de effecten van coronavirus, “en het woord is zelfs verwijderd uit gezondheidsinformatiebrochures die op scholen, ziekenhuizen en werkplekken worden verspreid. , volgens Turkmenistan Chronicles, een van de weinige bronnen van onafhankelijk nieuws, waarvan de site in het land geblokkeerd is, ”aldus het rapport.

Een artikel in The Diplomat zei: “De Turkmeense regering neemt het coronavirus serieus, maar niet als een bedreiging voor de volksgezondheid.”

Tadzjikistan: Tadzjikistan meldde zijn eerste 15 gevallen van de ziekte op 30 april. De scholen zijn sinds 25 april gesloten en de nationale voetbalcompetitie werd op 26 april geschorst. Het land ontkent grotendeels de verspreiding van de ziekte in het land. voor de afgelopen weken.

Volgens Eurasianet zijn massabijeenkomsten verboden, ook voor de ramadan, en zijn medische gezichtsmaskers verplicht.